marți, 24 iunie 2008

Despre Alfonso (si tot neamu' sau) - 1

Alfonso este un copil din flori (pe ma-sa o cheama Pansela iar pe ta-su Trandafir). A dat de trei ori capacitatea pentru ca nu intelegea care e faza cu cratima. Pana la urma s-a hotarat sa joace la loto. In noaptea in care a castigat a baut pana a uitat de el. Si-a cumparat un trust de presa si in curand si ceilalti au uitat de el. Lui Alfonso insa nu-i pasa. Oricum n-a avut niciodata prieteni, pentru ca la scoala toti radeau de el. Era deseori murdar si neingrijit, destul de respingator si pentru un orb.

In prima zi de scoala, Alfonso si-a violat invatatoarea, demonstrandu-le colegilor ca nu exista barza, mos craciun, nemanja vidic (era jajait si spunea “barja”). Acum Alfonso avea patru vile carora nici macar nu le stia adresele. El prefera sa doarma prin parcuri sau sa isi construiasca adaposturi din carton in care sa stea vara. Cutiile de carton erau poate singurii prieteni pe care ii avea. Inca din copilarie aduna cartoane si construia labirinturi in casa, astfel incat ai lui se rataceau, ajungand cu greu la camera lui pentru a-i controla temele. Asta era de fapt scopu’.

Viata lui era un pic mai colorata decat secretia nazala a unui pastrav. Avea un harem cu cele mai bune tipe din oras si se ducea la sala. In diminetile in care n-avea ce face iesea pe balcon si omora pescarusi si porunbei cu pietre.

Alfonso nu era microbist, insa ii facea mare placere sa sparga televizoare LCD atunci cand era meci. Nu ii placea muzica si nu ar fi incercat nimic nou in viata lui. Pentru el era perfect…”asa trebuie sa fie”. Cand se plictisea sa astepte la semafor, iesea dintr-una din masinile lui scumpe si o facea varza cu ranga, dupa care lua tramvaiu’. La intalnirile de afaceri scuipa pe jos, ca apoi sa stearga totul cu o batista (era aceeasi de 10 ani).

De cate ori trebuia sa isi faca necesitatile, Alfonso nu intra intr-una din baile sale din marmura si nestemate, ci iesea afara si sarea gardul la vecinul sau, unde isi facea nevoile fara jena. Era o altfel de experienta. Cand se plictisea, Alfonso isi dadea cate o mana prin masina de tocat, dar despre asta nu spunea nimanui.

Alfonso nu s-a considerat niciodata violent, desi a facut puscarie pentru asta. El nu a invatat nimic la scoala decat … SA TACA! Alfonso a fost…AAAAH TACI! In pula mea!

Va urma.

Niciun comentariu: