marți, 4 septembrie 2007

Viitorul fara viitor

de Epaminonda

Nu putini sunt in Romania cei ce pot afirma ca au cu 10 clase mai mult decat trenul (nu includ aici vagoanele biznis). Evolutia unora poate cunoaste puncte critice in momente precum al 3-lea an II de facultate sau al patrulea an III de facultate (depinde de noroc). Facultatea nu-ti va oferi niciodata vreo solutie de scapare in aceste momente.
Spre exemplu, poti sa dai la arhitectura si sa ajungi ca patriciu sau poti deveni designer de interioare de toalete ecologice. Si, desi ei sustin ca te invata sa desenezi, iti vei da seama ca nu esti in stare sa tragi o linie si o sa-l vezi din nou pe mutu la teve cum a fost dat afara de la chelsea pentru ca trasese cam toate liniile, inclusiv cele de la teren.
Nu le ai cu liniile, te duci la ASE. Si norocul iti poate surade. Un cunoscut spot publicitar (http://youtube.com/watch?v=-N5-0--wAH8) arata destinul fericit al unui om in floarea varstei care s-a angajat la banca unicredit tiriac. in drum spre serviciu, el citeste presa. urmeaza statia piata romana, cu peronul pe partea dreapta. cetateanul circula cu metroul. cedeaza politicos locul tipelor ce vorbesc despre pantofi. aflam ca lucian e la fel si in banca. ce fericire asadar sa fii bancher. circuli cu metroul, in speranta ca intr-o buna zi iti vei permite propriul metrou. tot n-am inteles de ce merge cu metroul daca lucreaza la banca. dar... poate pentru unii mersul cu metroul este asa de fascinant incat nici n-ar trebui sa mai mire concurenta de la finante-banci.
Mai sunt si alte variante... poti sa te chinui la drept si sa ajungi sa dai cu stangu-n dreptu. cu cat mai putine facultati, cu atat mai bine. un student care urmeaza o facultate stie sigur ce va urma in viata. unul care urmeaza doua facultati in paralel nu este sigur.

Niciun comentariu: