miercuri, 6 august 2008

domnisoara pogany era virgina

Domnişoara Pogany este din bronz şi are 56 de centimetri înălţime. A fost cumparata recent pentru suma de 18,43 milioane de dolari. Brâncuşi a realizat mai multe versiuni ale acestei lucrări, în diverse materiale. De exemplu, o statuetă din ipsos a fost vândută la licitaţie anul trecut, în Statele Unite, pentru 1,7 milioane de dolari.

Si acum sa inceapa desfiintarea. (deh... nu-l suport pe marele sculptor)
In primul rand nu inteleg ce poate fi numit capodopera la ceva ce arata a ou cu striatii, a broasca bulbucata sau a extraterestru mutant.
Probabil ca singuru prost care ar cumpara o astfel de "domnisoara" ar fi vreun baietzel de pe dorobanti, poponetz sau alt d'asta, ca s-o tarasca prin banbu si sa se laude tuturor cat de scumpa e gagica-sa.
Altfel, de ce ar dori cineva o "domnisoara" cheala, bulbucata, cu nas ascutit si fara gura (daca aud baietii de pe dorobanti ca e fara gura s-ar putea sa n-o mai cumpere, asa ca shhht!)
dupa cum scrie in extrasul de mai sus, " Brâncuşi a realizat mai multe versiuni ale acestei lucrări, în diverse materiale". el saracu avea ceva in cap de facea numai domnisoare, da ii ieseau atat de naspa incat ramaneau domnisoare pana la adanci batraneti.
cat despre varianta din ipsos, probabil e ceva mai putin interesanta decat gipsu lu mirel radoi dupa vreo accidentare.

ps: coloana infinitului nu e infinita, iar la masa tacerii se vorbeste

Niciun comentariu: