sâmbătă, 6 decembrie 2008

Indianca Jones si Razbunarea lui Tojea

Eram astazi cu Terje Hauge, Pantelis Kapetanos si Serse Cosmi pe la piata unirii, in bolidul alb pentru zile negre, un lamborghini cu 4 locuri cu motor de trabant si caroserie de dacie. ascultam radio-ul la maximum si am auzit un adevarat inceput de basm, cu o imagine un pic apocaliptica a unei lumi inghitite de excesul de zel al celor care "ies des afara" sau au "multe scaune pe zi": "A fost odata caca ca niciodata". Deja imi imaginam cum se da cod rosu in toata lumea, cum tsunami-urile urat mirositoare lovesc statiunile de lux. Nici macar expresia "a arunca cu noroi" nu ar mai fi fost valabila in totalitate, pentru ca noroiul ar fi fost altceva.
Asadar am incercat sa-mi aduc aminte un basm mai vesel, despre Regele Rece, basm povestit de Mos Simao

Indianca Jones si razbunarea lui Tojea

A fost odata ca niciodata un regat in care viata era numai lapte si miere. Acele tinuturi erau conduse de regele Metrou, cunoscut sub numele de Metro Rex. Acesta avea un unic mostenitor la tron, pe care il chema Cold. Cold suferea de o boala necunoscuta, multi spun ca ar fi fost autist.
Nu ii placea sa se joace. Menestreli veneau la curtea lui Metro Rex pentru a canta. A fost formata si o trupa. Coldplay, care il indemna mereu pe Cold sa se joace. Fara prea mari rezultate. Exasperat de situatie, Metro Rex a apelat la doi prieteni de nadejde, Indianca Jones si Tojea. Tojea era un mare expert in iarba, shaorma, podul de la Cernavoda, Dudu Aouate si Becks Lemon, iar Indianca Jones era doar o fana de muzica indie pe care o chema Anca Jones, nu descoperitoarea drumului spre Indii, cum afirmau cei care il antipatizau pe Cristofor Columb.
Indianca Jones si Tojea au plecat in regatul lui Eidur bunul Johnsen pentru a gasi planta minune, numita Mucul Prepelitei. Primind 3 saci de galbeni de la Metro Rex, nu au calatorit cu o libelula low cost, ci cu Zgriptoroaica Diesel, supravegheati de Pegas cel cat 1000 de cai putere, care manca si jaratec si kerosen.
Au ajuns in tinutul bunului Johnsen, au dat spaga lui Domestos, printul intunericului si au cules planta minune. Prin acest gest, Tojea le-a inchis gura contestatarilor sai.
Intorsi in Regatul Metrou, cei doi au ajuns la curtea regelui si i-au inmanat planta minune. Astfel, Cold a fost vindecat si pregatit pentru a deveni rege. Regele Rece. Adica COLDREX, cel care va lupta impotriva racelii si a gripei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ahahhahaha da-te-n plm ca e prea tare asta auzi METRO REX, COLD REX si COLDPLAY =)))

Stiam eu de ce te-am racolat pe santierisme =)